Perbualan bahasa inggeris dalam telefon

2019-11-22 23:44

Ada di antara remaja yang gugup dan agak tidak selesa apabila bercakap di telefon terutamanya apabila terpaksa menggunakan bahasa asing seperti bahasa Inggeris. Ada pula remaja yang berasa kekok apabila berbual di telefon. Kebimbangan adalah pada peringkat permulaan sahaja.Frasafrasa dalam bahagian ini sering digunakan dalam perbualan telefon, apabila membuat pertanyaan panduan telefon dan apabila menggunakan telefon bimbit. Membuat dan menerima panggilan. hello! helo! John speaking: John yang sedang bercakap: it's Maria here: Panduan frasa Bahasa Inggeris; perbualan bahasa inggeris dalam telefon

Bahasa Inggeris amat penting untuk berkomunikasi jika anda melancong dan bercuti di luar negara. Dengan membaca contoh dan latihan yang tersedia, anda boleh belajar pelbagai perbualan seharihari supaya dapat memberi ucapan Inggeris yang fasih dan tepat pada masa depan.

Aplikasi berbual membuatkan perbualanan bahasa Inggeris menjadi lebih kurang menakutkan. Walaupun aplikasi perbualan dalam talian tidak boleh menggantikan perbualan secara langsung, ia adalah cara yang bagus untuk membiasakan diri untuk bertutur dalam bahasa Inggeris dan mengatasi ketakutan anda. Anda tak percaya? Berikut adalah beberapa ungkapan lazim untuk perbualan umum dengan orang yang kamu kenal. Menanyakan khabarperbualan bahasa inggeris dalam telefon Apabila anda memulakan kerjaya dalam sesuatu organisasi, anda akan menyedari betapa pentingnya kemahiran perbualan telefon dalam bahasa Inggeris. Buku ini turut memberikan contoh perbualan telefon dalam situasi sosial yang boleh anda gunakan semasa berkomunikasi dengan sahabat atau dengan keluarga anda.

Perbualan bahasa inggeris dalam telefon free

Rating: 4.34 / Views: 369