Budak hafal quran dalam penjara

2019-12-06 09:07

Tag: hafal al quran dalam penjara Rahasia Ustadz Jafar Sidiq Menghafal 30 JuzJul 09, 2014 Hafiz Al Quran 30 Juzuk Di Penjara Malaysia Ikhwan Syafiq bacaan al quran yang sangat merdu sekali surat al baqarah Syekh Jihad Al Maliki Hafiz Cilik Dari Madinah Hafal 30 Juz Dengan budak hafal quran dalam penjara

Sep 27, 2016  Nafis Yaakub, Budak Hafidz yang Ngaji di Penjara Anak muda hafal Qur'an ini mungkin tidak menyangka kalau sekarang namanya sudah mendunia sebab ayat AlQuran yang dilantunkannya sangat merdu ketika berada di penjara.

PERCIKNIMAN. ID Di kalangan umat Islam, banyak yang bertekad untuk hafal AlQuran. Namun, dari jumlah tersebut tidak banyak yang kemudian istiqamah dalam menjalankannya. Satu dari yang tidak banyak tersebut adalah Ustadz Jafar Sidiq yang juga merupakan salah satu pengasuh Mahad Tahfizh Mandiri yang terletak di Panyawangan, Bandung. Pengawai itu menjelaskan kepada saya, sebenarnya budak itu telah mendapat perhatian Menteri Dalam Negeri, KSU dan Ketua Pengarah Imigresen, ekoran rakaman video budak tersebut membaca Al Quran. Semalam, Ketua Pengarah Imigresen Dan KSU telah datang ke penjara tersebut dan telah berjumpa budak tersebut dan mengambil maklumat berkaitanbudak hafal quran dalam penjara Jul 15, 2014 Kata pegawai tersebut, beradanya budak tersebut didalam penjara, beliau telah berjaya menarik minat penghuni penjara kepada al Quran dan Islam. Beliau meletakkan situasi beliau seperti kisah Nabi Yusof a. s. Kata pegawai itu lagi, budak itu hanya berusia lingkungan 16 tahun, anak kacukkan Thailand Burma.

Budak hafal quran dalam penjara free

Aug 05, 2014 Disebalik MERDUnya, Ada MAKNAnya (Kisah hafiz AlQuran yang dipenjara) yang disampaikan di dalam ayat Al Quran (surah AlQalam) yang dibacakannya. dan kini dipenjarakan selama 6 bulan di budak hafal quran dalam penjara Jan 29, 2016  Pahala Penghafal alQuran. Bismillah was shalatu was salamu ala Rasulillah, wa badu, Menghafal alQuran termasuk ibadah jika dilakuka ikhlas karena Allah dan bukan untuk mengharapkan pujian di dunia. Bahkan salah satu ciri orang yang berilmu menurut standar alQuran, adalah mereka yang memiliki hafalan alQuran. Allah berfirman, Dalam kisah di atas, lihatlah AlQuran mengangkat derajatnya yang awalanya terhina sehinahinanya. Dengan hafal tersebut, ia bisa menjadi seseorang yang lebih baik lagi. Rasulullah SAW bersabda: Sesungguhnya Allah mengangkat sebagian kaum berkat kitab ini (alQuran), dan Allah menghinakan kaum yang lain, juga karena alQuran. (HR.

Rating: 4.98 / Views: 704